Joost Crasborn - Coaching en Training

Ruim 25 jaar werkervaring als senior coach en trainer. Hierin werk ik met leidinggevenden en medewerkers, individueel en met groepen uit verschillende branches.

Vanuit passie voor coachen heb ik mijn ervaring, kennis en visie uitgewerkt in coachingsboeken. Het ‘Hoe boek voor de coach’ is een van de best verkochte coachboeken in Nederland. Het boek ‘Hoe coach ik mijn team en het team zichzelf’ wordt veel gebruikt door leidinggevenden en (zelfsturende) teams.

Joost Crasborn - Coaching en Training

Ik investeer in een stevige relatie waarin we open en direct zijn en we successen vieren en uitdagingen aangaan.  Vanuit aanwezige ambities en kracht stellen we vast ‘hoe’ wij waarden- en doelgericht verder aan de slag gaan.

Ik werk met de eigen werkervaringen en met datgene wat zich aandient tijdens de sessie. Ik stimuleer en steun je als individu of groep om ervaringen recht aan te kijken en daarbinnen patronen en krachtenvelden te erkennen. Naast actie nemen we tijd voor reflectie om tot concrete duurzame oplossingen te komen. ‘Wat leren we hiervan en hoe nemen we dat mee?’

Vanzelfsprekend werk ik volgens erkende methodieken en modellen. Ik laat me daarbij graag leiden door de motto’s ‘waar afwijken mogelijk is zal creativiteit ontstaan’, ‘als het werkt is het goed’ en ‘niet de aantrekkelijke  ideeën en plannen maar de simpele vasthoudende acties maken het verschil’.

Bij mij krijg je zelden vis, je leert vooral zelf vissen. Dat gaat gepaard met zoeken, even niet weten, aangaan, vallen, opstaan en doorgaan. Al samen werkend en vrij experimenterend en associërend ervaar je wat werkt en past. Steeds opnieuw breng ik de focus terug naar de doelen en de eigen en gezamenlijke kracht en invloed. Ik gebruik ‘wat en hoe’ successen en missers als energiebron om krachtig in te spelen op belemmeringen. Veranderkracht door vertrouwen, focus, vasthoudend investeren in jezelf, de relatie en de taak. En acceptatie dat veranderen met vallen en opstaan gaat. ‘Gras groeit niet sneller als je eraan trekt’.

Hoe doe je stap na stap, als individu of groep dat wat werkelijk het verschil maakt om resultaten te boeken? Hoe versterk je jezelf, elkaar en de organisatie? Als regisseur van je eigen ontwikkeltraject als individu of groep, bepaal jij de agenda en de koers. Hierin zal ik je actief faciliteren.

 

De afgelopen 25 jaar heb ik ruime ervaring met het coachen van individuen en teams in verschillende posities en uit verschillende branches.

Ik heb 15 jaar gewerkt bij Schouten&Nelissen waar ik verschillende trainingen heb gegeven. Trainingen over individuele en teamcoaching, leidinggeven, timemanagement, persoonlijke effectiviteit, onderhandelen en conflicthantering en verandermanagement.

 

logovoorcontact