Joost Crasborn - Coaching en Training

Ruim 25 jaar werkervaring als senior coach en trainer. Hierin werk ik met leidinggevenden en medewerkers, individueel en met groepen uit verschillende branches.

Auteur van coachingsboeken. Het ‘Hoe boek voor de coach’ is een van de best verkochte coachboeken in Nederland. Het boek ‘Hoe coach ik mijn team en het team zichzelf’ wordt veel gebruikt door leidinggevenden en (zelfsturende) teams.

Joost Crasborn - Coaching en Training

Mijn aanpak zorgt voor eigenaarschap en een duurzaam resultaat. Ik coach je als individu of team zodat je zelf tot oplossingen komt die werken. Ik werk waarden- en doelgericht en altijd persoonlijk en praktisch. Ik werk aan een stevige relatie waarin we open en direct zijn, ontwikkelingen nauwgezet volgen en uitdagingen aangaan. Individu of team, ik werk met je ambities en kracht en daag je uit tot acties die werken, ook voor de lange termijn.

Ik werk met de eigen werkervaringen en met datgene wat zich aandient tijdens de sessie. We kijken ervaringen recht aan en (v)erkennen daarin in en externe krachtenvelden en patronen. Ik steun en daag je als of individu of team uit om je plek in te nemen vanuit je ambitie, capaciteiten en positie/invloed. Naast actie nemen we tijd voor reflectie om tot concrete duurzame oplossingen te komen. ‘Wat leren we van de successen en missers en hoe nemen we dat mee?’

Ik werk met een mix van erkende methodieken en modellen. Ik laat me daarbij graag leiden door de motto’s ‘waar afwijken mogelijk is zal creativiteit ontstaan’, ‘als het werkt is het goed’ en ‘niet de aantrekkelijke  ideeën en plannen maar de simpele vasthoudende acties maken het verschil’.

Vanzelfsprekend breng ik mijn persoon, visie en expertise in. Je krijgt heerlijke vis, echter ik leer je vooral zelf vissen. Stap voor stap onderzoeken, actief experimenteren en ervan leren is dé garantie voor eigen benaderingen die duurzaam werken. Al doende ervaar je wat werkt en past. Steeds opnieuw breng ik de focus terug naar de doelen en de eigen en gezamenlijke kracht en invloed. Ik gebruik ‘wat en hoe’ successen en missers als leermateriaal om krachtig in te spelen op belemmeringen. Veranderkracht door vertrouwen, focus, vasthoudend investeren in jezelf, de relatie en de taak. En acceptatie dat veranderen met vallen en opstaan gaat. ‘Gras groeit niet sneller als je eraan trekt’.

Hoe doe je stap na stap, als individu of groep dat wat werkelijk het verschil maakt om resultaten te boeken? Hoe versterk je jezelf, elkaar en de organisatie? Als regisseur van je eigen ontwikkeltraject als individu of groep, bepaal jij de agenda en de koers. Hierin zal ik je actief faciliteren.

Neem gerust contact op. We zorgen samen voor een concreet traject met impact. Ik heb nog ruimte!

De afgelopen 25 jaar heb ik ruime ervaring met het coachen van individuen en teams in verschillende posities en uit verschillende branches.

Ik heb 15 jaar gewerkt bij Schouten&Nelissen waar ik verschillende trainingen heb gegeven. Trainingen over individuele en teamcoaching, leidinggeven, timemanagement, persoonlijke effectiviteit, onderhandelen en conflicthantering en verandermanagement.

 

logovoorcontact