banner publicaties

 

boek hoe coach ik mijn teamHOE coach IK MIJN TEAM
en het team zichzelf!

Als het lukt om de energie en diversiteit in een team te mobiliseren, ontstaat er een collectieve ambitie en kracht die je alleen nooit bereikt, en die tot ongekende successen kan leiden. Dan is werken in een team bijna het mooiste wat er is. Maar teams zijn ook complex. Mensen verschillen nu eenmaal in denken, doen en voelen, en allerlei krachtenvelden en belangen hebben hun invloed op het functioneren van een team. Er kan dus ook veel misgaan in een team.

 

Dit boek helpt je om met je team de teamkracht te optimaliseren door stap voor stap jezelf en je team te versterken om zo de resultaten te behalen, op een manier die bij jou en je team past. Dit doe je door met je team te werken aan bewustwording van terugkerende denk- en doepatronen en krachtenvelden. Door (team)ambities en (team)kracht als uitgangspunt te nemen. En door creatief met tegenstellingen en tegenslagen om te gaan. Het accent ligt daarbij niet op het direct oplossen van problemen maar op het ontwikkelen van het team en halen van de resultaten. Een insteek die veel energie en vooral ook lange termijn effecten genereert.

Meer info en te koop via www.managementboek.nl of www.thema.nl
Review van Management Boek
Review van Thema
Auteur: Joost Crasborn
ISBN 9789058716378

boek hoe boekHOE-boek voor de coach

Tips, modellen en vragen voor werk-
gerelateerde individuele coaching. Als coach wil je mensen in beweging krijgen. Je wilt ze in staat stellen met meer kracht en vertrouwen een eigen koers uit te zetten. Daarvoor gebruik je een scala aan methoden en technieken. Maar soms zou je als coach (nóg) beter willen weten hoe je een specifieke interventie inzet. Dat staat in dit HOE-boek voor de coach in uiterst praktische hoe-bewoordingen: Hoe confronteer je? Hoe speel je in op stress? Hoe werk je aan perspectiefverbreding? Hoe werk je met polariteiten? Of: hoe doe je niks?

In een dertigtal HOE’s staan voorbeelddialogen, vragenlijsten, (gespreks)modellen en checklists. Daarnaast hebben de auteurs ook een stevige visie op coaching neergezet. Het Hoe-boek voor de coach is daarmee een heel waardevol boek voor iedereen die professioneel met coaching aan de slag wil of is. Het staat boordevol tips en interventies en is een praktisch naslagwerk voor iedereen die coacht of aan zijn eigen ontwikkeling werkt. Door (team)ambities en (team)kracht als uitgangspunt te nemen. En door creatief met tegenstellingen en tegenslagen om te gaan. Het accent ligt daarbij niet op het direct oplossen van problemen maar op het ontwikkelen van het team en halen van de resultaten. Een insteek die veel energie en vooral ook lange termijn effecten genereert.

Meer info en te koop via www.managementboek.nl of www.thema.nl Review van Management Boek Interview over dit boek Auteurs: Joost Crasborn en Ellis Buis ISBN 978 90 5871 637 8

boek het grote boek over coachend leidinggevenHet grote boek over coachend leidinggeven

Er is heel veel geschreven voor coaches, maar voor coachend leidinggevenden (toch echt iets anders) is weinig te vinden. Leidinggevenden die coachboeken lezen, vinden daarin niet de dilemma’s en situaties die zij in hun praktijk meemaken. Coachend leidinggeven is geen methode, zoals velen denken. Het is een attitude die je niet aan of uit kunt zetten, maar wel kunt leren. Daarom is er nu dit overzichtelijke boek, dat kort en bondig stof tot nadenken geeft.

 

Het Grote boek over coachend leidinggeven biedt ingangen die aanzetten tot reflectie en actie. Via oneliners, theorie, praktijkvoorbeelden, methodieken, stellingen, beelden, tips en stappenplannen word je uitgedaagd jouw eigen visie op coachend leidinggeven en je dagelijks handelen verder te ontwikkelen. Daarvoor is geen pasklaar recept. De complexiteit van de praktijk kun je nu eenmaal niet weergeven in simpele do’s en don’ts. Op basis van hun ervaring en die van vele leidinggevenden laten de auteurs je zien hoe je die weerbarstige praktijk kunt ‘vangen’. Lees meer over de dilemma’s van coachend leidinggevenden, gezag opbouwen, over hard en zacht, intuïtie en ratio, resultaten halen, confronteren, doorpakken en nog veel meer.

Meer info en te koop via www.managementboek.nl of www.thema.nl Interview over dit boek. Auteurs: Joost Crasborn en Petra Sevinga ISBN 978 90 5871 637 8

artikel-de-regie-nemen

 

artikel-som-der-delen